Отварят парковете в Благоевград

Посещенията в парковете в Благоевград с определени маршрути за разходка

По заповед на кмета инж.Румен Томов се разрешава разходката в  градските паркове и градини на територията на община Благоевград по определени маршрути, за времето на пандемия от коронавирус.

Заместник-кметът по строителство инж. Евгени Терзиев представи определените маршрути за движение, в трите градски парка: парк „Бачиново“, парк „Даме Груев“ и градска градина при хотел „Ален мак“.

Придвижването на пешеходци за парк „Бачиново“ се осъществява през обозначените за целта места. Алеята за парк „Бачиново“ в посока езерото е отворена.  В парк „Бачиново“, обиколката около езерото, е указана със схеми за движение . Изходът от парк „Бачиново, в посока централна градска част, е през обозначени места,  определен е маршрут на движение по тротоара на пътя село Бистрица-Благоевград или покрай река Бистрица.

Парк Бачиново

Парк „Даме Груев“ и градската градина също са с обозначени маршрути за разходка.

Парк Даме Груев

 

Схема за градска градина при хотел „Ален мак“

Парк Градска градина

 

Разрешават се разходки в парковете всеки ден на деца до 12 години, придружавани от родител/и или член/ове на семейството, но не повече от двама възрастни, в часовия диапазон от 9,30 ч. до 18,30 ч.  Собственици на кучета, но не повече от един, може да посещават парковете във времето до 9,30 ч. и след 18,30 ч. Влизайте в парковете само по обозначените маршрути за разходка.

Спазването на определените маршрути за разходка ще се контролира от служители на община Благоевград и на ОД на МВР-Благоевград .

Припомняме, че са задължителни: носенето на предпазни маски  и  спазването на физическа дистанция от минимум 2,5 метра. Забранява се ползването на спортни съоръжение и детски площадки