театър

Новият творчески сезон започва с детския спектакъл “Весел светофар”, който ще се играе в Камерна зала на 9 септември от 11:00 ч.

Студенти и преподаватели от специалност „Актьорско майсторство“ към катедра „Телевизионно, театрално и киноизкуство“ отбелязаха днес с празнично шествие Международния ден на театъра. 

На специална пресконференция Маргарита Мачева - директор на Драматичен театър „Никола Вапцаров“ разкри повече за предстоящия Балкански театрален фестивал 2022 в Благоевград.

Първото му издание е през 1988-ма година. Основният организатор е Драматичният театър „Никола Вапцаров“.

На 11 март, от 19:00ч. зрителите ще се насладят на класическата комедия на нравите, написана от Молиер – един от най-поставяните автори в света.

Във връзка с решение на Министерски съвет от 08.03.2020 г.

След като преди дни ВКС възстанови на работа Александър Галперин като директор на ДТ „Никола Вапцаров“ – Благоевград, екипът на театъра излезе с призив настоящият временно изпълняващ длъжността директор Маргарита Мачева да остане на поста си.

Върховният касационен съд потвърди решението на Окръжен съд – Благоевград, което отменя уволнението на бившия директора на ДТ „Никола Й.Вапцаров“ Александър Галперин

Въздействащият спектакъл „Вампир” от Антон Страшимиров се завръща на сцената на Драматичен театър „Никола Вапцаров” – Благоевград на 20 и 21 февруари, от 19:00ч. 

Детска театрална школа отваря врати в най–голямата културна институция на Югозапада. Това е още една постигната цел от екипа на театъра, която бе заложена в програмата за сезона. 

Subscribe to театър