350 студента от 37 държави посреща тази есен АУБ

350 студента от 37 държави избраха университет № 1 по професионална реализация в България, за да получат висококачествено американско образование и диплома, призната в цял свят. Този випуск ще бъде специален за университета, защото през 2011-та година АУБ отбелязва двадесет години от създаването си. След четири години тези студенти ще завършат и ще се назоват випускът на 20-тата годишнина на АУБ.
Бъдещите бакалаври могат да се похвалят с многобройни постижения в различни области. Следвайки тредициите на класическите американски университети, АУБ оценява и подкрепя талантливите си студенти. Една трета от новоприетите българи спечелиха пълни стипендии за четирите си години на обучение в АУБ за показани високи академични резултати. 97 процента от новоприетия випуск получи финансова подкрепа от университета, като общата сума надхвърля над 4 000 000 щ.д.
Сред вдъхновяващите младежи е българка, световен шампион по кикбокс със завоювани седем национални титли и молдовец – четирикратен победител в републиканска олимпиада и със златен медал от международно състезание по математика „Архимед”. Благоевградчанка, печелила множество награди в регионални олимпиади по математика, също избра да получи образованието си в Американския университет в България. И още, сред тях е българин, който три пъти е печелил национално състезание по физика и е постигнал резултат 1570 на теста SAT (от максимум 1600 за две секции – математика и езикови умения). Той получи пълна стипендия за четирите си години на обучение в АУБ, както и всички останали студенти, изкарали резултат над 1300 на теста SAT.
От 22 до 28 август в университета се провежда Седмица за ориентация на новите студенти, през която те се опознават, посещават административните офиси, библиотека „Паница”, спортните съоръжения и компютърните зали, а техни колеги от по-горни курсове им показват най-интересните места в Благоевград. На първокурсниците ще бъде предоставена и възможността да се регистрират за избраните от тях учебни курсове. Новата академична година за студентите на Американския университет в България ще започне на 29 август 2011г.