Share |

Специализираните органи са поели случая с трагичния инцидент в Созопол

Разследването ще покаже кой ще понесе отговорност за нелепата смърт на осмокласничката

Специализираните органи са поели случая с трагичния инцидент в Созопол, при който 15-годишно момиче се удави, след като падна от скала по време на снимки със съученици. Разследването ще покаже кой ще понесе отговорност за нелепата смърт на осмокласничката от гимназията в Кърджали. Това заяви в Благоевград министърът на образованието Сергей Игнатов. Той бе официален гост на тържеството по повод началото на новата учебна година в ЮЗУ”Неофит Рилски”.
Като изключително тежък определи инцидента в Созопол министър Сергей Игнатов. По думите му, случаят към момента не е в ръцете на образователното министерство. Сега разследващите органи ще трябва да изясняват всички обстоятелства около трагичната смърт на 15-годишната ученичка. Все още не ясно дали учениците са били оставени без надзор по време на инцидента.
Междувременно стана ясно, че министерството на образованието прави всичко възможно проблемът с изгорялото училище в село Червен брег да бъде решен в полза на учениците и преподавателите. По всяка вероятност школото ще бъде частично ремонтирано и така ученици и учители ще започнат навреме новата учебна година. По случая министерството прави свое разследване.

eXTReMe Tracker