Децата от Дома караха шейни организирани от ГЕРБ-Благоевград

В неделния ден членовете на Комисията по екология, горско стопанство и земеделие към ГЕРБ, оглавявана от Стефан Кирилов, дариха истинско планинско зимно приключение на възпитаниците от Дома за деца, лишени от родителски грижи. Стартът на спускането с шейни, подсигурени от ски-център „Картала”, беше даден при старата чайна, смелчаци летяха по пистата и с найлонови чували.

Освен забавен, мероприятието имаше и образователен характер. Секретарят на Планинска спасителна служба при БЧК-София Красимир Стоянов изнесе лекция за правилата за безопасност при зимни и летни условия, които децата трябва да спазват при излет в планината.

За младите планинари имаше подсигурена от еко комисията храна, а в приготвянето на топлия обяд се включиха и работещите в ски-центъра. „Като се затопли времето ще организираме и преход в планината, за да се запознаят децата с красотите и даденостите на нашия балкан”, обеща председателят на комисията Кирил Стефанов.

Това е вторият зимен излет, който Комисията по екология към ГЕРБ организира за възпитаниците на Дома. През декември миналата година децата посетиха резервата „Парангалица” и се возиха на лифта.