Работник на Райо Чората почина от инфаркт, бизнесменът обвини лекарите

55 - годишен работник на популярния благоевградчанин Райко Димитров - Чората умря от остра сърдечна недостатъчност в болницата в Благоевград. Бизнесменът се държал арогантно с лекарите, съобщи БГНЕС.

Райо Чората е баща на Ангел Димитров, който почина при злополучната акция "Респект" на 10.11.2005 г. Райко Димитров отглежда коне в ранчото си над Благоевград.

Снощи работникът му Александър, който преди дни бил изписан от отделението по Кардиология на МБАЛ - Благоевград, се почувствал зле. Докато се обадят на Чората минало време. С личния си автомобил към 21 часа снощи Чората докарал полумъртвия си вече коняр в МБАЛ. Въпреки усилията на дежурните в Спешно - приемно отделение лекари, 55-годишният Александър починал. Тялото му е закарано в моргата за извършване на аутопсия, която ще установи точните причини за смъртта му.

Докато дежурните лекари се опитвали да върнат към живота изпадналия в клинична смърт коняр, Чората се държал арогантно и грубо с тях, обвинявайки ги за смъртта на работника си. Извикана била и полиция, три патрулки се събрали пред СПО, униформените озаптили развилнелия се бизнесмен.

След изписването от отделението преди около две седмици, на Александър били изписани лекарства. Преди седмица той е бил освидетелстван от ТЕЛК - комисия. Според лекарите неприемането на предписаните от лекарите в кардиология медикаменти на Александър са причинили смъртта му.