Свалят Хаджигаев от лидерския пост в ГЕРБ

Решението е взето по време на бурни дебати в Изпълнителната комисия на ГЕРБ, проведени на 6 март, съобщиха за Дарик.

Тази вечер извънредно се свиква областното ръководство на партията в Благоевград. Очаква се да бъдат номинирани трима кандидати за лидерския пост, които ще бъдат подложени на щателно обсъждане в ИК на ГЕРБ.

Сред евентуалните наследници на Костадин Хаджигаев са кметът на Благоевград Атанас Камбитов, строителният предприемач Георги Шапков и Даниела Савеклиева, която е председятел на Общинския съвет в града.

Официално от централата на ГЕРБ отричат, че има решение на Изпълнителната комисия по отстраняването на областния управител Хаджигаев от координаторския пост.

"Кадрови промени в областната структура на ГЕРБ ще има до две седмици. Ще бъдат командировани членове на висшия партиен орган, които ще се срещат и разискват по казуса с общинските организации в Благоевградска област", каза в телефонен разговор Севдалина Арнаудова от пресцентъра на ГЕРБ.

Кметът Атанас Камбитов коментира за Дарик, че ще подкрепя безрезервно новоизбрания областен координатор на партията, който и да е той. Той потвърди, че подборът ще стане факт до две седмици.