Share |

Приключи "SEEMOUS 2012"

Шестата международна студентска олимпиада по математика "SEEMOUS 2012" приключи.

Домакин на проявата беше Югозападният университет "Неофит Рилски" в Благоевград, а тя се проведе в Университетския център "Бачиново". Победителите бяха наградени на специална церемония от председателя на журито проф. Сава Гроздев, секретар на СМБ и вицепрезидент на Европейската асоциация "Кенгуру без граници".

Купите и медалите връчиха ректорът на ЮЗУ проф. Иван Мирчев, зам.-ректорът доц. Борислав Юруков и проф. Дору Стефанеску - президент на Асоциацията на математиците от Югоизточна Европа.

24 отбора от осем страни показаха математически знания в продължение на три дни в Благоевград. Трудни задачи решаваха над 1000 студенти.

Отборно най-добре се представиха румънците, втори се класираха гръцките студенти, трети са българските математици.

В индивидуалното класиране бе отличен румънският студент Виктор Падоряну. Със златни медали си тръгнаха Младен Вълков и Явор Папазов от СУ "Климент Охридски".

Сребърни медалисти са Милен Иванов и Илия Ячев от Софийския университет, Величко Ангелов и Пламен Гостев от Университета по архитектура, строителство и геодезия, благоевградските студенти от АУБ - Златко Йовески и Пупазан Джордже.

Деветима български студенти получиха бронзови медали.

eXTReMe Tracker