Share |

В Благоевград продължават дейностите във връзка с 24 май Световния ден за борба с туберкулозата

В ЮЗУ "Н. Рилски" бяха обхванати с бързи тестове за ХИВ/СПИН -100 лица

Анкетирани за туберкулоза са 45 лица. Манту е направено на 30 души.

По повод на 24 март – Световния ден за борба с туберкулозата РЗИ - Благоевград, СБАЛПФЗ – Благоевград, Сдружение „Адаптация”- гр. Благоевград, Информационен център за психично здраве - Благоевград и Фондация „Промяна и развитие” – Благоевград реализират информационно-скринингова кампания на територията на Област Благоевград. Ще бъдат реализирани следните дейности:

19-25.03.2012 г./понеделник - неделя/
Община Благоевград, Център „Хоризонти” - Благоевград
14.00 часа – 17.00 часа - екип на Сдружение „Адаптация” съвместно с медицинска сестра ще извършва анкетиране за риска от туберкулоза и изследване на съмнителните за болестта зависими от наркотици, записани за лечение в Центъра. По време на кампанийните дейности ще бъдат раздавани специализирани информационни материали.
Организатор: Сдружение „Адаптация” – гр. Благоевград, Компонент 4 от Програма „Подобряване на контрола на туберкулозата в България”, прицелна група: лица, употребяващи наркотици и лица с алкохолна зависимост

23.03.2012 г. /петък/
Община Благоевград, РЗИ-Благоевград
14.00 часа Пресконференция

24.03.2012 г. /събота/
Община Благоевград, офиса на сдружение „Промяна и развитие”
18.30 ч. Дискусия с представители на ромска общност, ментор: д-р Славка Паскалева, епидемиолог РЗИ-Благоевград и д-р Веселка Мончева, директор дирекция „НЗБ”, РЗИ-Благоевград

25.03.2012 г. /неделя/
Община Симитли, с. Крупник, ромска махала, здравна служба.
12.00 часа - 14.00 часа
Мобилната услуга на КАБКИС / Кабинет за анонимно безплатно консултиране и изследване на СПИН/ ще бъде предоставена в с. Крупник, ромска махала, здравна служба.
Дискусия „Начини на заразяване и предпазване от туберкулозата, ХИВ/СПИН/СПИ” ментор: д-р Славка Паскалева, епидемиолог РЗИ-Благоевград и и д-р Веселка Мончева, директор дирекция „НЗБ”, РЗИ-Благоевград.
Безплатно изследване за туберкулоза /проба Манту/.
Разпространение на информационни материали.
Организатор: РЗИ-Благоевград, Сдружение ”Лидер-Местни инициативи за развитие и равнопоставеност”.

eXTReMe Tracker