Министър Дончев се срещна с кмета Атанас Камбитов

На неофициална среща днес в Община Благоевград пристигна Томислав Дончев, министър по управление на средствата от ЕС. Той се срещна с кмета Атанас Камбитов, като повод за срещата бяха бъдещите проекти, в които Общината би могла да вземе участие. Община Благоевград вече има няколко спечелени проекта по различни Оперативни програми на ЕС и се е доказала като активен и отговорен бенефициент.
Бяха обсъдени още характерните особености при различните проекти и мерки, както и административният капацитет на Общината.
Засегната бе и темата за мястото на Община Благоевград в бъдещия програмен период на ЕС, 2014-2020 и възможностите за кандидатстване и усвояване на средства от Европейските фондове през този период.
На провелата се среща, Кметът още един път заяви, че европейската интеграция и проектите с европейско съфинансиране са приоритет в неговото управление. В тази връзка, той разясни в детайли пред Министъра, особеностите на бъдещите мащабни проекти в Общината, а именно Балкански университетски център, Международен експо център и Логистичен център.
Министър Дончев изрази готовност и желание за подкрепа при реализирането на всички проекти, залегнали в плановете за развитие на Общината.