Share |

Веско Панталеев- Ешкенази даде пресконференция преди концерта си в Благоевград

Като комплимент от публиката и критиците бе прието решението на световно известния виртуоз Веско Панталеев- Ешкенази да изнесе концерт в Благоевград.

В един от редките случай когато той изнася спектакли в България и извън столицата София, той прие именно поканата на Община Благоевград и ще зарадва почитателите на класическата музика с „Вечер на Антонио Вивалди“.

На състоялата се пресконференция, великият цигулар благодари за гостоприемството и организацията на Община Благоевград и изрази увереност, че му предстоят незабравими моменти в града. Той изтъкна, че инструмента, с който ще изнесе концерта е 280- годишна цигулка “Гуарнери дел Джезу” произведена в Италия през 1738.

Концерта на знаменития цигулар ще отбележи и 40-годишнината от основаването на Камерна опера- Благоевград и ще се състои на Светли Четвъртък, което несъмнено ще допринесе за атмосфера, изпълнена със символика.
На пресконференцията присъства и младият талант на класическата музика в България- Вилияна Бобева, която също ще вземе участие в концерта и ще партнира на носителя на приза „Музикант на годината“ за 2010 година.

На пресконференцията бе и Директора на Камерна опера- Благоевград, Лина Ангелова, която не скри радостта си от това, че Веско Панталеев-Ешкенази ще изнесе концерт в града и ще зарадва многобройните почитатели на класическата музика в Благоевград.

eXTReMe Tracker