Емоция, усмивки и сълзи предизвика концерта на Веско Пантелеев – Ешкенази

Много емоция и усмивки донесе вчерашния концерт, който препълни зала „Яворов”.Той беше част от програмата по повод 40 години Камерна опера – Благоевград. Събитието премина под мотото „Вечер на Антонио Вивалди”, солист и гост на концерта беше световноизвестният цигулар Веско Пантелеев – Ешкенази, придружаван от своята възпитаничка Вилияна Бобева. Официални гости бяха г-н Атанас Камбитов, кмет на Община Благоевград, заместник – кмета по хуманитарните дейности, г-жа Жанета Жикова, заместник – кмета по строителството, г-н Стоян Благоев и председателя на Общински съвет Благоевград, Даниела Савеклиева.
Виртуозът представи и поздрави своята майка, Марта Исак Пантелеева, която от години свири в оркестъра на Камерна опера. Също така благодари за поканата да присъства на сцената на Благоевград и не скри удоволствието си да свири с оркестъра на операта.
Програмата завърши с четирите концерта за цигулка и оркестър „Годишните времена” на Антонио Вивалди. Заедно с оркестъра на Камерна опера с концертмайстор Мирослава Йорданова публиката премина през четирите сезона на годината .
Поздрав за прекрасният концерт поднесе кмета на Община Благоевград, Атанас Камбитов, който изрази удоволствието и честта Благоевград да посреща такива велики имена, прославили България пред света.