Share |

Преглед на печата, петък, 20 април

 

в-к Струма

Автомобил се взриви на бензиностанция "Драки", 5-г. момиче ранено тежко.

5-годишно момиче и 29-годишен бензинджия по чудо оцеляха, след като газова бутилка се взриви на бензиностанцията на метри от "Интерхотел Сандански". Малката Мария Кирилова от Монтана, която живее от няколко месеца с родителите си в Сандански, е с множество наранявания в областта на главата, тялото и крайниците, по-спешност тя е закарана в столичния институт "Пирогов".

 

64-г. петричка пенсионерка първият осъден в Пиринско за приватизационна сделка.

64-годишната пенсионерка от Петрич Магда Георгиева Тренчева стана първият осъден в Пиринско за приватизационна сделка. Благоевградският окръжен съдия Маргарита Коцева постанови 6-месечна условна присъда с 3-годишен изпитателен срок за Тренчева, бивш главен счетоводител на петричкия завод “Електроника”.

 

Футболистите от Горна Брезница триумфираха пред 1000 зрители на турнира в Кресна.

Футболният отбор на Горна Брезница спечели за трети път великденския турнир на малки врати в Кресна. Финала на традиционната общинска проява проследиха рекордните 1000 зрители, което не се е случвало и на местния “Перун” в най-силните му години.

 

в-к Вяра

Натанаил благослови Сандански на празника.

Празникът на град Сандански - Светли четвъртък, започна с утринна литургия в манастирчето „Свети безсребърници и чудотворци Козма и Дамян”. Отслужи я лично Неврокопският митрополит Натанаил в съслужение с местни свещеници и дякони. Час преди обяда дядо Натанаил, съпровождан от свитата си, отслужи и традиционния водосвет на поляната пред манастирчето и лично поръси със светена вода всички желаещи граждани.

 

Обрат по делото за завещанието на Дафина Лунджова.

Графолог от РУП-Петрич ще проверява почерка на покойница, завещала 9 дка нива на бившата приятелка на Марто Дебелия - Дафина Лунджова. Вещото лице бе назначено от благоевградския съдия Иван Петков на последното заседание по любопитния казус. Според заключението на експерта от ОД на МВР-Благоевград Атанас Гацев, който е изследвал подписа под завещанието на Емилия Коева, той е автентичен.

 

Безработни дупничанки се скараха с Бюрото по труда.

Шивачки, освободени от придобилата скандална известност италианска фирма „Стратос текнолоджи”, влязоха в конфликт с Бюрото по труда в Дупница. Останали без препитание работнички се оплакаха, че в бюрото им предлагат работа в други шивашки фирми, но те не приемат, защото работодателите не са коректни.

 

в-к Труд

"Златна перла" падна. Готвят "Перла" № 2.
"Веселото село" се превърна в тъжно сметище

 

в-к 24 часа

Бившият шеф на разузнаването Кирчо Киров разследван за финансови злоупотреби.
Премиерът Бойко Борисов е дал на прокуратурата сигнал срещу Киров, това е причината и за внезапното му освобождаване от поста съветник на министър-председателя

Шофьорските книжки за камиони ще важат само 5 години.
Въвежда се и 3-дневен срок, в който шофьорите трябва да декларират пред Пътна полиция, ако книжката им е изгубена, открадната, повредена или унищожена

eXTReMe Tracker