Ясни са претендентите за титлата на Ариана Аматьорска Лига 2012

След изиграването на всички срещи от квалификационната фаза на Ариана Аматьорска Лига 2012 в Благоевград са ясни 16-те отбора-претенденти за титлата в турнира.

През изминалите три дни 96 отбора с 960 непрофесионални футболисти се включиха в първия етап на надпреварата, чието начало бе дадено от футболните звезди на „Пирин“ от близкото минало Йордан Костов и Кирил Стойков-Зози.

През ситото на директните елиминации в Благоевград преминаха общо 16 тима, които ще спорят в груповата фаза на турнира. Те ще играят на уникалния мобилен стадион „Ариана Арена“, който ще бъде изграден на пл. "Георги Измирлиев" в центъра на града. Арената за футболни сблъсъци е без аналог досега в страната. Съоръжението разполага с трибуни за 500 души в жълт цвят; изкуствена тревна настилка от най-ново поколение; специално проектирано за мобилното игрище осветление, което позволява безпроблемно провеждане на двубоите, дори и в по-късен час.

Стотици фенове на „цар футбол” и хубавата бира, подкрепиха любимите си отбори по време на 80-те мача от квалификационната фаза на Ариана Аматьорска Лига 2012. Непрофесионалните играчи от своя страна поднесоха интригуващи футболни сблъсъци за зрителите, като доказаха големия потенциал на Благоевградската футболна школа. По време на квалификациите през трите дни бяха отбелязани 449 гола. Най-резултатният мач по време на квалификациите сътвориха тимовете на „ФК Макинтош“ и „Авангард“, завършил 8:3 за „Авангард“. „Блаугранас“ пък бе най-резултатният по време на квалификациите, вкарвайки цели 14 гола в редовното време на трите си двубоя по пътя към регионалния финал на Ариана Аматьорска Лига 2012 в Благоевград между 4-6 май.

В по-интересни мачове от третия ден на квалификациите на Ариана Аматьорска Лига 2012 в Благоевград отборът на „Бока Хуниорс“ елиминира „Легендите“ с 1:0, доказвайки че ще бъде един от претендентите в турнира, а „Майсторите“ победиха „Zona C” с 2:1. Полицаите от „Респект-Благоевград“ показаха завидни футболни умения и се класираха напред. Братът на Димитър Бербатов – Асен, също ще играе в груповата фаза на Ариана Аматьорска Лига 2012 в Благоевград заедно със състава на „Evrosnab”, който надделя в директен двубой „ФК Зинков“ с 2:0.

Финалната фаза на Ариана Аматьорска Лига 2012 в Благоевград ще определи кои два отбора от града ще се класират за големия финал през юли. Победителят в решителния турнир ще се изправи в приятелски мач срещу шампиона на България по футбол за сезон 2011/12 година.