137 са опасните сгради на територията на община Благоевград

Костадин Хаджигаев получи докладите на общините относно опасни и застрашени от самосрутване сгради.

В изпълнение на Заповед №ОА-РК-197/06.04.2012г. на Областния управител на Област с административен център Благоевград, с която бе възложено на кметовете на общините на територията на Област Благоевград да назначат комисии в изпълнение на задълженията вменени им по Закона за устройство на територията.

Общинските администрации трябваше да извършат обследване на техническото състояние на сгради, огради, гаражи , подпорни стени, второстепенни селскостопански постройки и други негодни за ползване застрашени от самосрутване или застрашаващи здравето и живота на гражданите строежи.

Получената информация от извършените проверки по общини:

Община Благоевград е изпратила констативен протокол на комисия, в която са участвали специалисти от „Архитектурен и строителен контрол“, която е констатирала, че на територията на община Благоевград има 137 обекта, за които предстои поетапно провеждане на процедури по реда на чл.195 и чл.196 от ЗУТ- ремонт, реконструкция, укрепване или премахване на констатираните обекти.

Кметът на Община Кресна ни информира, че на територията на общината на този етап няма опасни сгради.

Община Струмяни ни информира, че на територията на общината има 53 броя опасни сгради.

Кметът на Община Сандански ни информира, че веднага след представяне на актуализирана справка от Кметовете и Кметските наместници на населените места в Община Сандански и приключване на работата на комисиите ще бъдат изпратени протоколите от тяхната работа.

На територията на Община Петрич има общо 31 опасни обекта.

Кметът на Община Разлог ни информира, че назначена от него комисията е констатирала 24 броя строежи, като за 12 са издадени заповеди за събаряне, а за останалите са направени предписания за частично или цялостно укрепване или ремонт на покривите.

Община Белица информира, че на територията й има 12 броя опасни обекта.

Кметът на Община Якоруда ни информира, че на територията на общината има 20 опасни обекта, като са налице и данни относно незаконно изградени постройки изградени без необходимите книжа.

В Община Банско - 59 броя опасни обекта.

В Община Гърмен - 20 броя опасни обекти, приложени са протоколи от извършеното обследване, направените констатации и предприетите действия.

В Община Сатовча - 78 обекта, за които са направени констативни протоколи за състоянието им.

В Община Гоце Делчев има общо 33 опасни обекта.

В Община Хаджидимово - 34 броя опасни обекта.

До края на седмицата ще бъдат представени и резултатите от проверката в Община Симитли.