Share |

Предполагаемите убийци на Йордан Динов засечени чрез охранителни камери

Двама души са задържани за убийството на бизнесмена от Благоевград Йордан Динов, стана ясно на пресконференция в СДВР

Като обвиняеми за убийството са привлечени 37-годишният Николай С., криминално проявен и осъждан за кражби и Кирил К., криминално проявен за причиняване на средна телесна повреда, притежание на наркотици, отнемане на автомобил. Те са задържани за 72 часа.

Установен е маршрутът, по който се е движила жертвата с помощта на мобилните му телефони. Така са намерени камери, от чиито записи е видно, че лек автомобил доста плътно следи автомобила на жертвата. Този автомобил е засечен и на мястото на убийството, като докарва до там помагача и извършителя на убийството. При оперативно-издирвателни мероприятия е установено, че за последно той е бил притежание на 42-годишния Кирил К. от София. От лицата в неговото приятелско обкръжение е установено лице, отговарящо като описание на извършителя на убийството на Динов. Задържаните не работят.

Вчера са предприети действия по задържането на двете лица – в „Дианабад” и „Манастирски ливади”. При последвалите обиски са намерени различни веществени доказателства, включително голям брой от частите на колата, която е била разфасована.

Агенция „Фокус”

eXTReMe Tracker