Share |

Камерна опера - Благоевград с премиера през юни

Трупата ще представи Комична опера в ІІ действия „Тайният брак” от Доменико Чимароза

През 2012 г. Камерна опера Благоевград отбелязва своя 40 годишен юбилей. Честванията по този повод бяха изразени в редица незабравими оперни вечери и концерти – оперно – симфонични, оперетни, с гост – диригенти, гост – солисти и състави от града и Русия.

В момента в Камерна опера тече предпремиерния репетиционен период на новото заглавие, с което искаме да зарадваме нашите съграждани и публика.
На 18 и 25 юни 2012 г. от 19.00 ч. в Голямата зала на Камерна опера Благоевград юбилейно ще представим премиерата на комичната опера „Тайният брак” от италианския композитор Доменико Чимароза. Режисьор на спектакъла е Павел Герджиков, диригент Красимир Топалов, сценографията и костюмите са дело на Манол Стоянов.

Заглавието е типична буфо опера с развлекателен характер. Написано е изключително виртуозно, както за изпълнителите, така и за оркестъра. Първото представление на тази опера е било в далечната 1792 г., преди точно 220 години. И веднага след като е завършило, цялата опера е била изпълнена още веднъж на бис.

eXTReMe Tracker