Share |

Преглед на печата, вторник 12 юни

в-к Струма

Оправдаха 4-мата полицаи, уличени в подхвърляне на наркотик в автомобила на 32-г. К. Върсаминов

4-мата полицаи от управлението на МВР в Сандански, които бяха уличени в подхвърляне на наркотик на 32-годишния Костадин Върсаминов и заснети на видеоклип от приятелката му, бяха оневинени. Униформените Васил Барутчиев, Венцислав Вангелов, Иван Илиев и Атанас Стражаков няма да бъдат уволнени от системата, тъй като завчера в ОД на МВР пристигна дългоочакваната експертиза на видеозаписа, която е категорична, че на деширфираните секундни снимки не може да се види дали има подхвърляне. Експертите смятат, че нямат достатъчно основания да вменят вина на 4-мата полицаи. Тяхното становище дава основание ръководството на МВР в Благоевград да смята, че полицаите са невинни. Те ще бъдат смъмрени заради неправилния им подход при направената проверка на Върсаминов.

 

Лидерът на СДС инж. Пл. Данаилов не успя да осъди директора на “ВиК” Ал. Перухов

Вр.и.д. управител на “ВиК” - Дупница Александър Перухов спечели съдебната битка срещу отстранения от него директор на Пречиствателната станция край с. Джерман, община Дупница, Пламен Данаилов, който е и лидер на СДС в града. Инж. Пл. Данаилов беше уволнен през февруари от длъжността, няколко дни след като Александър Перухов зае поста. След уволнението си Пл. Данаилов е поиска чрез съда обезщетение от 5000 лв. за уволнението и да бъде върнат на работа.

Вчера излезе решението на Дупнишкия районен съд, който постановява, че отстраняването на Пламен Данаилов е законосъобразно. Данаилов трябва да плати разноските по делото и 100 лв. глоба, че е поискал експерт да разследва случая.

 

в-к Вяра

 

Режат заплатите на общинските съветници в Дупница

Заплатите на общинските съветници в Дупница ще бъдат намалени наполовина. Досега съветниците получаваха близо 400 лева, като сумите бяха в размер на 60% от средната брутна работна заплата в кметството. Със 100 лева се намалява и месечното възнаграждение на председателя на Общинския съвет, става ясно от докладна записка на кмета Методи Чимев, която местният парламент ще разгледа на заседание в петък (15 юни). Досега ОбС шефът и кметът получаваха еднакви възнаграждения, но председателят бе на 5-часов работен ден. 896 вместо досегашните 996 лева месечно ще бъде вече заплатата на Ивайло Константинов. Възнаграждението на председателя е 90% от заплатата на кмета Методи Чимев, който получава 1594 лева. Общинският съвет трябва да промени решението си за заплатите на съветниците от ноември миналата година. Новият размер на заплатите на общинските съветници ще бъде подложен на гласуване след промяна в правилника за тяхната дейност.

Софиянка си иска ауди, ползвано от наркотрафиканти 

Софиянка си поиска лекия автомобил “Ауди А3”, който бе задържан от благоевградските антимафиоти при разбиване на мрежата за наркотрафик от Доминиканската република. Дияна Вълчева първо направила опит в окръжната прокуратура да си получи колата, но получила категоричен отказ. Аудито е принудително иззето от РЗБОП като веществено доказателство, с което е извършено престъпление, а освен това предстоят и процесуално-следствени действия. С въпросната кола на 17 февруари на ГКПП-Кулата бе арестуван 39-годишният софиянец Евгени Вълков и обвинен по чл. 242 от НК - контрабанда на кокаин. Собственичката на аудито атакувала пред окръжния съд постановлението за отказ на окръжната прокуратура с аргумента, че търпи вреди, но жалбата и е отхвърлена от съдия Атанас Маскръчки. Разследването срещу петимата наркотрафиканти, които четвърти месец са в ареста, е в активна фаза. Във въпросното ауди, управлявано от софиянеца Евгени Вълков, пътуваше наркомулето. 30-годишният му съгражданин Марин Кръстев бе погълнал 90 капсули кокаин, или 1,1 кг, срещу пари. Гълтачът, също софиянец, е с 13 присъди, а иначе е водопроводчик по професия. В жабката на аудито бяха открити 0,04 грама хероин. При спецоперацията антимафиотите арестуваха и пътуващите във втория автомобил Силвия Велкова и тримата мъже от Гоце Делчев – 32-годишния Димитър Диамандиев, 31-годишния Георги Тънгалов и 40-годишния Костадин Димитров.

eXTReMe Tracker