Share |

Камерна опера - Благоевград отбелязва с премиера 40-годишен юбилей

Трупата ще представи Комична опера в ІІ действия „Тайният брак” от Доменико Чимароза

Камерна опера - Благоевград за втори път от своето създаване поставя комичната опера „Тайният брак” от италианския композитор Доменико Чимароза. И сега режисьор на спектакъла е проф. Павел Герджиков. Постановката е играна на благоевградска сцена от талантливата трупа на камерния музикален театър преди 25 години, припомни проф. Герджиков. той изрази своето задоволство от работата си с благоевградските оперни артисти.

В момента в Камерна опера тече предпремиерния репетиционен период на новото заглавие. На 18 и 25 юни 2012 г. от 19.00 ч. в Голямата зала на Камерна опера Благоевград юбилейно ще бъде представена премиерата на комичната опера „Тайният брак”. Диригент е Красимир Топалов, сценографията и костюмите са дело на Манол Стоянов. Една от ролите е поверена на младата талантлива певица от Битоля, РМакедония Биляна Трайковска от класа на проф. Герджиков.

Заглавието е типична буфо опера с развлекателен характер. Написано е изключително виртуозно, както за изпълнителите, така и за оркестъра. Първото представление на тази опера е било в далечната 1792 г., преди точно 220 години. И веднага след като е завършило, цялата опера е била изпълнена още веднъж на бис.

През 2012 г. Камерна опера Благоевград отбелязва своя 40 годишен юбилей. Честванията по този повод бяха изразени в редица незабравими оперни вечери и концерти – оперно – симфонични, оперетни, с гост – диригенти, гост – солисти и състави от града и Русия.

eXTReMe Tracker