Share |

Преглед на печата, вторник 19 юни

в-к Струма

Земеделският министър М. Найденов уволни горската царица на Югозапада К. Каписъска

Председателят на управителния съвет /УС/ на Югозападно държавно горско предприятие /ЮЗДП/ Камелия Каписъска е освободена от работа, научи "Струма". Отстраняването на Каписъска, която наследи поста от екссъветника на ГЕРБ Анатолий Антов, е станало със заповед на министъра на земеделието и храните Мирослав Найденов. Потърсена за коментар, вече ексшефката на УС потвърди новината и обясни, че в заповедта за прекратяване на трудовите й правоотношения не са цитирани мотиви. "За самата себе си аз все още съм в процес на изясняване на причините", лаконично коментира Камелия Каписъска.

Поста й заема досегашният главен експерт в отдел "Стопанисване на горите" към ЮЗДП Иван Янев. Любопитното е, че той няма нищо общо с управляващата партия, която извършва рокадите, точно обратното - произхожда от фамилия с дълбоки симпатии и работа в полза на БКП и БСП. На неговото място в отдела за стопанисване на горите пък е назначен Ангел Беличенов. Управителният съвет на предприятието има още двама членове - директорът на ЮЗДП Светослав Петров и бившият директор на РДГ - Кюстендил Петър Савев.

 

Кметът на Петрич В. Илиев е невинен за сделката "Пътят на Гунди"

Кметът на община Петрич Вельо Илиев е невинен за скандалната сделка "Пътят на Гунди", реши 3-членен състав на Окръжен съд - Благоевград, председателстван от Атанас Маскръчки. След 13 съдебни заседания по делото оправдателната присъда бе произнесена от магистратите вчера по обед след няколко часа пледоарии на прокуратурата и адвоката на кмета - Ангел Рашев. Съдебният състав призна за невинен градоначалника по повдигнатото му обвинение за длъжностно престъпление - превишаване на власт и на правата си в качеството си на длъжностно лице, заемащо отговорно служебно положение, вследствие на което хазната е ощетена с 6555 лв.

Делото срещу Вельо Илиев се разви в добра посока за него основно след изслушването на експертиза, изготвена от вещо лице, което беше категорично в заключението си, че цената, на която кметът е продал пътната отсечка на известния петрички бизнесмен Кирил Борисов Христов-Гунди, не е била подценена, а съвсем точна и на практика не е извършил никакво престъпление. След като обвинението се разклати, миналия месец окръжният прокурор Райна Гундева поиска изменение на обвинението, като се отказа от имуществения елемент, т.е. от настъпилите за общината финансови вреди, и го обвини само в накърняване авторитета на общината.

в-к Вяра

Треньорът на „Марек” води националния на Олимпиадата 

Изненадващо Управителният съвет на волейболната федерация избра след тайно гласуване за старши треньор на националния отбор по волейбол мъже по време на финалите в Световната лига и летните олимпийски игри в Лондон Найден Найденов.
Наставникът на шампиона „Марек Юнион-Ивкони” и в момента води волейболистите ни на срещите от Световната лига в Аржентина и Португалия. След час и половина заседание на УС на БФВ вицепрезидентът Петър Кънев излезе и обяви: „Днешната сбирка имаше една-единствена точка в дневния ред – избора на нов национален треньор. Кандидатурата на Камило Плачи отпадна след получен имейл от него, в който се казва, че до края на другата седмица ще има яснота относно разрешение от лекар дали може да бъде треньор. Така пред нас останаха две кандидатури – тези на Мартин Стоев и Найден Найденов, и след тайно гласуване мога да ви обявя, че новият треньор на България се казва Найден Найденов.

Маргарита Бербатова съди съседа си Петър Андонов

Маргарита Бербатова ще съди съседа си Петър Андонов, който миналото лято я заплаши с отвличане през интернет. Тогава 42-годишният благоевградчанин се включил във форума на новинарски сайт, в който била публикувана информация, че майката на футболиста е без конкуренция в конкурса за главна сестра на болницата. Анонимният коментатор, който определил писанието като “гербаджийски пиар”, написал следното: “До тези, които искат да изкарат бързи пари! Отвлечете г-жа Бербатова и търсете откуп от синчето й, той за мама ще плати МИЛИОНЧЕ! Щом като се бута сред простолюдието, затворете я у некое мазе. ЦЕЦО И БОЙКО, ВЕДНАГА ЩЕ ПРИПОЗНАЯТ наглите и ИЗБОРИТЕ СА ИМ В КЪРПА ВЪРЗАНИ!” 

eXTReMe Tracker