Share |

Преглед на печата, понеделник 25 юни

в-к Струма

44-г. гастарбайтер се промуши с нож в корема и се хвърли от терасата на жилището си

44-годишният А. Велев от Благоевград е в критично състояние с комбинирани травми - 5 счупени ребра, комоцио и рана в корема, след като се промушил с нож и скочил от терасата на жилищния си блок. Той е приет в реанимация на благоевградската болница.

Инцидентът с младия мъж станал в събота вечерта в кв. “Еленово”. Пострадалият се завърнал наскоро от Испания, където живеел, но останал без работа и сигурен доход и след като се завърнал в родината, изпаднал в депресия.

Завчера вечерта е открит неадекватен, в безпомощно състояние пред входа на блока. На място му е оказана първа помощ от спешен екип и с линейка е транспортиран до благоевградската болница. След лекарския преглед е настанен в хирургично отделение.

 

Репортер на в. "Струма" влезе в новия дом на държавен мъж №1 на Пиринско по поръка на читатели

Губернаторът К. Хаджигаев избяга от центъра в лукс къща на тузарския кв. "Баларбаши"

Областният управител на Благоевград Костадин Хаджигаев стана новодомец и прекрачи прага на новата си лукс къща, която се намира в кв. "Баларбаши" на областния център, придобил известност като "Ориндж каунти" /Кварталът на богатите/ - това е краткият отговор на читателските въпроси и "запалени" от публикуваните в съботния брой на в. "Струма" декларации за богатството на хората от властта.

Наш репортер влезе в новия дом на губернатора, който според декларацията струва 634 000 лв. Ето неговата предистория:

На последната сесия на стария парламент съветниците дават на тогавашния председател на ОбС К. Хаджигаев да купи от общината за 7500 лв. без ДДС 75 кв.м, които да приобщи към двора на къщата си. Молбата за ликвидиране на съсобственост е подадена от съпругата на Хаджигаев - Маргарита. Двамата купуват парцела, върху който се извисява красива триетажна сграда, през 2008 г. от служител в семейната им фирма "Строймакс". Разгънатата площ е малко над 600 кв.м, а застроената - близо 110 кв.м. Семейство Хаджигаеви преди това живее в стара къща в центъра на Благоевград, зад популярното някога кафене "Диана 7". Председателят неведнъж е споделял пред приятели, че не харесва живота в центъра, защото е пренаселено, дори човек няма къде да си паркира колата, освен това е твърде шумно през по-голямата част от денонощието. С трепетите около строежа бе ангажирана повече съпругата му Маргарита.

 

в-к Вяра 

 

Незаконни бараки превземат гора и улица 

Незаконни постройки са завзели цяла улица в Благоевград. Бараките на ул. “Бадеми” (над стадиона в града), сред които летни кухни и дъсчени постройки, използвани за селскостопански цели, не само че са грозна гледка, но в един момент могат да се окажат и опасни.
Голяма част от разнебитените постройки са разположени дори директно в гората. Освен това мястото се е превърнало в бунище с купища отпадъчни строителни материали и различни домакински боклуци.
”Няма никакъв контрол, всеки си прави каквото си иска. Няма друга такава държава, в която безнаказано да изграждаш каквото си искаш”, възмущават се хората. В същото време, попитани чии са собствениците на паянтовите постройки, никой не отговори и с повдигане на рамене хората предпочетоха да не говорят повече.

Шофьор на линейка къта нелегални цигари сред кислородни бутилки  

89 стека контрабандни цигари, скрити в линейка, иззеха служители от митнически пункт Олтоманци, информира началникът Георги Владимиров. Папиросите са били от различни марки – ЛД, “Пал Мал”, “Йорк” и др. До находката митничарите стигат след международен събор, провеждан в местността Славчето. Там е бил изпратен да дежури медицински екип от двама лекари и шофьор. След тръгване от събора линейката е спряна за проверка от служители на Олтоманци на временно изградения пункт. След претърсване се установило, че цигарите са натъпкани при кислородните бутилки в шкафовете за инструменти и по тавана. Нарушителят е Емил Тонев, който работи като шофьор към Спешен център-Кюстендил. “Що се отнася до двамата лекари, те не са имали нищо общо по случая. Не знаеха за наличието на папиросите в линейката. На нарушителя е съставен акт за митническо нарушение, цигарите са иззети”, обяви още Георги Владимиров, който по това време също е бил на събора. По негови думи шофьорът е спрян за проверка веднага след международната среща около 17 часа.
“На такива събори обикновено има голямо струпване на хора. Ние поставяме винаги временен пункт, където се проверяват преминаващите. Имаше 2500 души, което не е никак малко. Служителите на Олтоманци се постараха и фактите са налице. Това е втори опит за пренасяне на контрабандни цигари в линейка”, обясни Владимиров.
Само преди около два месеца линейкаджия от Босилеград също беше задържан да прекарва голямо количество контрабандни цигари. Според запознати това се е превърнало в честа практика на шофьорите, които разчитат, че няма да бъдат спирани заради линейките.

eXTReMe Tracker