Share |

60 % от зрелостниците от Математическата гимназия в Благоевград с отлични дипломи

151 момичета и момчета получиха дипломи за средно образование на тържество в училището, като 83-ма от тях са с успех над 5,50.

С гордост директорката Татяна Ядкова обяви, че средният успех на випуска от 12-и клас е 5,84, а средният успех от дипломите – 5,42. ”Смятам, че през гимназиалния курс на обучение вие правихте точно това - поглъщахте с апетит знания и умения, развивахте способностите си и резултатите са налице”, каза Ядкова. Тя обясни още, че зрелостниците на Природоматематическата гимназия са се представили блестящо на държавните зрелостни изпити и с успех 5,24 са заели първо място в Благоевградска област.

“С основание се гордеем с този випуск, заяви директорката Ядкова и предизвика бурните аплодисменти както на завършващите, така и на техните родители. Ядкова награди с грамоти редица изявени ученици през годината. Тя обясни, че осем от най-изявените ученици са получили грамоти на 24 май. Други 19 зрелостници пък бяха наградени за значими постижения на национални изяви и отличен успех. Завършващият випуск спази традицията и подари на училището кът на Корольов.

eXTReMe Tracker