Share |

Утре гледат искането за постоянен арест на задържаните за бомбения атентат в Сандански

Приятели на задържаните събират пари за адвокат

Утре прокуратурата в Благоевград ще внесе искане в съда за налагане на най-тежката мярка за неотклонение „Задържане под стража” за четиримата обвиняеми за взрива в Сандански, който избухна около 05.55 часа в петък пред клуб на партия „Евророма” в Сандански, при който бе тежко ранен един човек.

В момента с прокурорско постановление обвиняемите са задържани за срок от 72 часа, който изчита утре вечер. И за четиримата задържани са повдигнати обвинения за извършване на общоопасно престъпление с общоопасни средства по член 333 във връзка с член 330, ал. 2, т.1 НК.

Различни националистически, патриотични и граждански активисти започнаха да се обединяват в подкрепа на арестуваните.
Близки и приятели на задържаните организират протест и събират пари за наемане на адвокат. Фен клуб "Пирин СС" излезе с нарочна декларация по случая:

"В момента, в АРЕСТА в гр. Сандански, се намира нашия приятел и познат от футболните трибуни - Николай Йовев. Той и още 3 момчета бяха арестувани с обвинения относно избухналата бомба пред седалището на "Евророма" в Сандански.

Има подозрения, че момчетата ще бъдат обвинени и за други неразрешени случаи на полицията. Николай е един от най-дейните националисти в югозападна България. Познат е с активната си гражданска позиция и непримиримост към несправедливостите на системата. Той е член на фен клуба "ПИРИН СС" в Благоевград и също така фен на националния ни отбор по футбол! Николай е в твърда опозиция на настоящето управление на ГЕРБ, което е и поредното доказателство, че неудобните активни граждани с позиция, първи биват набеждавани и обвинявани....! Защото ПРЕЧАТ!

Нашето общество е обременено от много стереотипи и табута. Едно от тях е вънщният вид. Да имаш татуировки и да си с бръсната глава, не означава, че си престъпник. Николай е израснал и възпитан в скромно работническо семейство. Възпитан с всички морални устои и национални идеали. Възпитан да изказва явно мнението и позицията си, да бъде силен БЪЛГАРИН! Но уви времето, в което живеем ....това е ПОДСЪДНО!!! Нека не се крием повече, нека покажем, че те не са сами. Нека покажем на онези "горе", че тези българи не са единици. НЕКА БЪДЕМ ЕДИННИ!!! ДА СИ ПАТРИОТ НЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ! Свобода за нашите момчета ! "

Активисти и граждански правозащитници се обединяват около тезата, че МВР цели да измести фокуса от реалните проблеми в обществото и се опитва за пореден път да очерни образа на хората, които се борят срещу системата.

eXTReMe Tracker