Обвинените за взрива в Сандански остават в ареста

Окръжен съд – Благоевград реши да остави зад решетките четиримата младежи, задържани за бомбения взрив в Сандански на 29 юни. На Николай Йовев от Микрево и Александър Ангов, Стоян Ставрев и Васил Георгиев от Сандански бе присъдена мярката „задържане под стража“.

Активисти на сдружение „Сила“ и представители на „Пирин СС“ дойдоха в съдебната зала за да подкрепят обвиняемите. В съда се появи и националистът Боян Расате.

В началото адвокатите на задържаните поискаха отвод на прокурор Роза Мавродиева заради пристрастност и необективност. Искането им бе отказано. По късно защитата поиска отвод на председателя на съдебния състав. И това искане бе отказано.

От разпитите на близките е ясно, че задържаните са били по домовете си по време на инцидента. Младежите бяха задържани няколко часа след взрива пред офиса на Евророма в Сандански. Бомбата избухна около 6 часа на 29 юни. тогава тежко пострада 59-годишния Малин Илиев. В момента пострадалият се лекува във Военно медицинска академия. Състоянието му е тежко.