Отпускат 6 милиона в подкрепа за развитие на регионалния туристически продукт

Всички 264 общини в Република България могат да се възползват от възможностите на отворената нова схема на Министерството на регионалното развитие и благоустройството BG161PO001/3.2-03/2012 „Подкрепа за развитие на регионалния туристически продукт и маркетинг на дестинациите II", операция 3.2. „Развитие на регионалния туристически продукт и маркетинг на дестинациите", приоритетна ос 3 „Устойчиво развитие на туризма".

Местните, регионалните или клонове на националните туристически сдружения също могат да участват като партньори.
Средствата ще се дават за подкрепа за дестинации със значителен туристически потенциал, популяризиращи природното, културно и историческо наследство; икономическа диверсификация на съответната територия или регион; насърчаване на предлагането извън сезона, намаляване на сезонността и увеличаване на заетостта на легловата база и др.
Могат да се изпълняват дейности, включващи:

Разработване на туристически пакети и/или диверсификация на съществуващи такива;
Рекламни дейности, подготовка и разпространение на информационни и рекламни материали за туристическия район и туристическия продукт;

Участие в регионални, национални и международни туристически борси, изложения и панаири;
и други подобни

Проектите по схемата ще могат да се осъществяват на територията на Република България и на 10-те генериращи пазара за българския туризъм: Великобритания, Германия, Гърция, Румъния, Русия, Сърбия, Турция, Украйна, Чехия и Швеция.
Срокът за подаване на проектните предложения е 28 септември 2012 г.
Пълният комплект от документи и насоките за кандидатстване са публикувани на страницата на МРРБ: http://www.mrrb.government.bg/ и на Единния портал за Структурните инструменти на Европейския съюз в България: www.eufunds.bg. Можете да се запознаете с необходимата информация и на място в офиса на ОИЦ-Благоевград.