Share |

Съкращения в "Благоевград БТ"

Най-голямото масово съкращение за последната година в Благоевград ще в цигарената фабрика „Благоевград БТ”, като процесът се налага след приватизацията на дружеството.

За Радио ‘‘Фокус’’ - Пирин председателят на КТ Подкрепа Димитър Мачев каза, че това е нормален процес, който се наблюдава при раздържавяването на всяко едно предприятие. По думите му като държавно предприятие, години наред в „Благоевград БТ” са назначавани хора над нормите, които изисква производството. „Имаше и политически причини за това. Която и партия да дойдеше на власт за награда назначаваше нейни хора на работа там.

Всички знаят, че възнагражденията във фабриката са доста по-високи, в сравнение с това, което се получава в Благоевград. Затова мечтата на всеки благоевградчанин беше да работи в „Благоевград БТ”, каза Марчев. Според него съкращенията, които се извършват от новите собственици на фабриката са нормален процес на оптимизация и за съкращаване на разходите. „Нормално е всички дейности, които преди са били финансирани от цигарената фабрика да бъдат дадени за изпълнение на външни фирми с цел оптимизация на разходите. Това от своя страна води неминуемо до съкращения на персонала”, каза Марчев. Вече премина първият етап на съкращения от „Благоевград БТ”. За момента в КТ Подкрепа не разполагат с информация за бъдещи масови съкращения в други предприятия на територията на Благоевград.

eXTReMe Tracker