Share |

В. Ценкин - Чудовището осъден на 7 г. затвор и 100000 лв. глоба за наркотици и насилие

Това се случва в интерактивен съдебен процес

Студенти от специалност "Социална педагогика" в ЮЗУ "Неофит Рилски" - с ръководител г-жа Марияна Шехова, влязоха в ролята на съдии, прокурори, обвиняеми, подсъдими и свидетели в интерактивния съдебен процес, който се разигра на 13.02.2013 г. в Окръжен съд Благоевград.

Валентин Ценкин - Чудовището беше осъден общо на 7 г. затвор, 10 000 лв. глоба и 100 000 лв. обезщетение за държане на 40 гр. хероин с цел разпространение, притежание на незаконно оръжие, упражняване на насилие и склоняване към проституция на непълнолетната Йоана Тасева.

Организатори на събитието бяха Окръжен съд Благоевград, Общински съвет по наркотични вещества Благоевград към Община Благоевград и ЮЗУ "Неофит Рилски" - катедра "Педагогика".
В процеса на подготовката активна подкрепа на студентите оказаха съдия Иванова, съдия Андонова от Окръжен съд Благоевград , прокурор Христина Христова, прокурор Прашелков от Окръжна прокуратура и адвокат Георги Тошев.

Накрая студентите получиха грамоти с лика на Джовани Фалконе, които им бяха връчени от изпълнителния директор на Международната асоциация за борба с наркотиците и наркобизнеса Румен Бояджиев и съдия Андонова -заместник-председател на Окръжен съд Благоевград.

След края на "процеса" студентите поднесоха цветя на паметната плоча на Джовани Фалконе, която се намира на сградата на Съдебната палата в Благоевград.

eXTReMe Tracker