Share |

Със заповед по факса назначиха нов директор на ДТ „Н. Вапцаров” - Благоевград

Колективът на благоевградския театър е готов да присъедини протеста си срещу новия директор към недоволството срещу монополите.

Столичната режисьорка Надежда Асенова е назначена от 25 февруари за шеф на ДТ „Н. Вапцаров” , заповедта е подписана от министъра в оставка Вежди Рашидов, който в края на миналата седмица декларира, че разпорежда проверка на проведения конкурс и дори огласи на сайта на Министерство на културата, че оставя за вр.и.д. досегашния директор Николай Кимчев до приключване на ревизията.

Нашият протест е срещу начина на провеждане на конкурса, а не е срещу личността Надя Асенова, каза Николай Кимчев пред агенция Фокус.

„Личността Надя Асенова никой не я познава. Знаят я от форумите, Казанлък, където е била в екип с Чопов и с г-жа Филипова. Аз искам категорично да кажа, че г-жа Филипова е главен кадровик в Министерство на културата и тя преценява, в кой театър кой директор да бъде и създава условия да бъде направено така, че да стане този, когото тя желае”, посочи Николай Кимчев.
Новата директорка Надя Асенова реално е встъпила в длъжност от днес. „Днес си е взела заповедта от Министерство на културата. Тя каза, че ще се обади по телефона, кога ще дойде в театъра след като беше назначена проверка за това, дали е опорочен конкурсът за директор, защото, според тях, е опорочен.

„Тази проверка - кога се назначи, кога се проведе за 24 часа и понеже днес е последният ден, в който министър Вежди Рашидов може да подписва документи, той е подписал вкупом всички неща и реално тя влиза в сила от днес”, каза още Николай Кимчев.

eXTReMe Tracker