Share |

Без груби нарушения на изборите в Пиринско

Изборният ден в Благоевградска област протече нормално, съобщават от пресцентъра на полицията.

В ОДМВР-Благоевград са получени 30 сигнала за нарушения, свързани с изборния процес, за които след извършена проверка е установено, че са недействителни.

Няма съставени актове за установени административни нарушения по реда на Закона за административните нарушения и наказания и Изборния кодекс. Няма издадени наказателни постановления, както и образувани досъдебни производства, свързани с провеждането на изборите.

Няма регистрирани инциденти със служители на МВР и случаи на възпрепятстване изпълнението на служебните им задължения. Няма задържани лица по чл.63 от ЗМВР във връзка с нарушения свързани с изборния процес.

От служители на група "Български документи за самоличност" при ОДМВР-Благоевград от 07.05.2013г. до 17:00 часа на 12.05.2013г. са издадени 145 бр. удостоверения за изгубени, откраднати, повредени, унищожени или с изтекъл срок документи за самоличност, които да послужат пред СИК и валидни само за деня на изборите.

От полицейски служители на ОДМВР-Благоевград се поема охраната на всички членове на СИК от региона до РИК в гр.Благоевград за обработка на резултатите, както и охраната на членовете на РИК, които ще бъдат съпроводени до ЦИК – София.

eXTReMe Tracker