Share |

Откриха дарителска сметка в помощ на роднините на загиналите миньори в рудник „Ораново”

По инициатива на общественици и местната власт в Симитли е разкрита банкова сметка за събиране на средства. Всеки, който може и има желание може да даде подкрепа за семействата на Асен, Христо, Николай, Иван, Асен с банков превод по следната сметка:

BG47FINV91501315956667

FINVBGSF

Първа инвестиционна банка

Инициативата за събиране на средства в подкрепа на почернените семейства на Асен Стойнев, Христо Младенов, Асен Грънчаров, Николай Михайлов и Иван Лазаров е подкрепена и от екипа на предаването „Карбовски”. В продължение на месец, в национален ефир по TV7, ще бъде изписвана дарителската сметка, отворена за хора с големи сърца, съпричастни към трагедията в Симитли.

Напомняме, Асен Стойнев, Христо Младенов, Асен Грънчаров, Николай Михайлов и Иван Лазаров загинаха нелепо по време на работа при инцидент в рудник „Ораново” на 16-ти юли. Асен Стойнев от село Полето и Христо Младенов от село Полена издъхнаха, затиснати под тонове кална маса. Телата на Николай Михайлов и Иван Лазаров от село Крупник, сочени от въглекопачите като едни от най-опитните миньори, бяха открити 18 дни след свлачището в подземните галерии. Ден преди да ги открият, в забоите на рудника инфаркт покоси и колегата им Асен Грънчаров.

Община Симитли е в тридневен траур от петък, когато бяха и погребенията на Николай Михайлов и Иван Лазаров в родното им село Крупник.

Понеделник, 5-ти август е обявен за национален траур. България жали за петимата миньори, чиито животи угаснаха нелепо, под земята.

Средствата, събрани по сметката, ще бъдат разпределени по равно между петте семейства на загиналите Асен, Христо, Николай, Иван, Асен.

eXTReMe Tracker