Share |

Изпочупиха осветителни тела в градската градина на Благоевград

Неизвестни хулигани са разбили част от осветителните тела в градската градина в центъра на Благоевград. Нанесени са щети за няколко хиляди левове. При проверка на общински служители е констатирано, че са унищожени 10 стълба и са счупени 36 глобуси. Един глобус за осветление възлиза на 100 лв. заедно с монтажа и доставката, а закупуването и монтирането на един стълб е над 500 лв.

Извършителите са неизвестни. Това не е първата вандалска проява в зеления кът на центъра. През септември миналата година бяха изгорени две от пейките в градската градина, а трета беше потрошена. На служителите от общинското дружество „Биострой” ежедневно се налага да връщат по местата си пейки, след като вечер биват разместени.

Община Благоевград призовава всички жители и гости на града към отговорно поведение спрямо общинското имущество, закупено и изградено със средства на данъкоплатците. Всеки, който забележи безчинство на хулигани или опит за унищожаване на общинска собственост, нека прояви гражданска доблест и да сигнализира на органите на реда или на „Горещия телефон“ на общината 073/ 88 44 34.

eXTReMe Tracker