Кметът Камбитов и проф. Греди Асса откриха изложба „Духът на букви и знаци”

Сред официалните гости бе проф. Греди Асса, изпълнителен директор на дарителски фонд „13 века България. Изложбата е плод на конкурс, обявен от Национален дарителски фонд „13 века България”. Картините са на ученици от Националната гимназия за приложни изкуства „Тревненска школа”, които в творбите си изразяват своето виждане за Глаголицата и Кирилицата.
В обръщение към гостите на изложбата д-р Камбитов благодари на председателя на „Фондация 13 века България”, че се отзовал на поканата. „Няма по-подходящ момент за тази изложба, освен че е посветена на 24 май, Ден на славянската писменост, тя съвпада и с празника на Благоевград. Това е жест към всички нас, свързан с много креативно и иновативно мислене. Тази изложба с новаторското си мислене намира Благоевград като своя дом. Подобни събития и прояви помагат много за общата ни кандидатура за културна столица на Европа”, каза кметът на Благоевград и пожела да отворим очите и душата си и с изображението на буквите да отбележим най-красивия и най-светлия празник - 24 май.
Председателят на фондацията проф. Греди Асса благодари за топлото посрещане. „Тази интригуваща изложба се надявам да ви направи по-щастливи, защото тялото се лекува, душата по-трудно”, каза той.
Изложбата „Духът на букви и знаци“ ще остане отворена до 13 юни.