Share |

Започва международен детски футболен турнир, кметът Камбитов и Димитър Бербатов излизат на един терен

Международен детски футболен турнир ще се проведе в Благоевград от първи до трети юни на стадион „Христо Ботев“. На терена излизат деца, родени през 2002 г., от шест държави - България, Гърция, Турция, Македония, Грузия и Русия. Почитателите на един от най- обичаните спортове – футбола, ще могат да видят на терена и световната звезда Димитър Бербатов, който започна своята кариера от терена в Благоевград. Той ще бъде посрещнат от кмета на община Благоевград д-р Атанас Камбитов.
Първият реферски сигнал ще прозвучи в 9.00 часа на първи юни, когато започват първите срещи. Официалната церемония по откриване на турнира ще започне в 11.00 часа. Мачовете ще продължат на 2 юни, като срещите са от 10.00, 17.30 и 18.30 часа. На трети юни от 15.00 часа е битката за трето място и бронзовите медали.
Церемонията по награждаването ще мине под знака на голмайстора на „Монако” , родения в Благоевград Димитър Бербатов. Звездата отново ще излезе на стадион „Христо Ботев” в 16.00 часа, заедно с тима „Бербатов и приятели”. Демонстративният мач ще бъде на малък терен с отбори от по 7 човека. В състава на Бербатов ще играят най-близките му приятели Александър Томаш, Косьо Мирчев, Тодор Кючуков, Борислав Георгиев и Емил Гъргоров. За отбора от Благоевград ще играят Станислав Манолев, Николай Бодуров, Светослав Дяков, Георги Даскалов, Илко Пиргов, Атанас Николов, Юлиан Попев и др.
Димитър Бербатов не е играл на стадион „Христо Ботев“ от 2008 година, когато облича зелено-белия екип в демонстративен мач заедно с баща си Иван и други ветерани от „Пирин“.

eXTReMe Tracker