Share |

Битката за „Купите на община Благоевград” започна с реми на „Цървена звезда” и „Левски

Приключиха първите мачове от международния футболен турнир „Купите на община Благоевград”. Срещите се проведоха на стадион „Христо Ботев”, където сили мериха малчуганите, родени през 2003 г. , и на стадион „Портър Парк” където играеха децата родени през 2004 г. Турнира откриха младежките гарнитури на „Цървена звезда”(Белград) и „Левски”(София), които завършиха наравно 1:1 при набор 2003 г.
При по-малките футболисти сърбите се наложиха с 2:1.
„Искам да благодаря на община Благоевград и г-н Камбитов за перфектните условия и организация, нямаме никакви забележки”, коментира треньорският състав на футболистите от „Славия” (набор 2003 г.) след победата над „Войводина”(Нови Сад) с 2:1. Те определиха турнира като празник за деца и треньори и видяха в него страхотна възможност да премерят сили с водещи отбори от други държави.
След победата на „Вардар”(Скопие), набор 2003, над „Ботев”(Пловдив) с 1:0, треньорът на македонския тим изрази своето задоволство от добрата организация и допълни, че това е един много добър шанс за децата да се докажат в този международен футболен празник. При децата набор 2004 г. „Войводина” се наложи с 3:1 над „Славия”, а „Вардар” и „Ботев” поделиха точките – 1:1.
Довечера кметът на община Благоевград д-р Атанас Камбитов ще открие официално турнира от 20:30 часа на площад „Македония”, а ако метеорологичните условия не позволяват, церемонията ще се състои в ремонтираната зала „Скаптопара”.

eXTReMe Tracker