Share |

Кметът Камбитов откри изцяло обновения спортен интернат „Пирин” в Благоевград

Кметът на община Благоевград д-р Атанас Камбитов откри след четвърт век разруха обновения спортен интернат „Пирин” в Благоевград. На официалната церемония присъстваха председателят на Групата на Европейската Народна партия в Европейския парламент и координатор на работната група на ЕНП по правосъдие и вътрешен ред Манфред Вебер, заместник-председателят на ПП ГЕРБ Цветан Цветанов, областният координатор на партията в Благоевград Даниела Савеклиева, българските депутати в европейския парламент Мария Габриел, Анрей Ковачев, Ева Паунова, председателят на Общински съвет- Благоевград Радослав Тасков, зам.-кметът по хуманитарни дейности Валери Смиленов, изпълнителният директор на „Булгартабак”АД Венцислав Чолаков, представители на политически партии, спортисти и гости.
Отслужен бе водосвет от отец Петър и отец Шавулев за здраве и благоденствие на спортистите, които ще използват новата баса с 27 обзаведени по съвременни стандарти двойни стаи.
„Днес откриваме спортния интернат с изцяло реновирана леглова база, преди две години обновихме спортните зали, преди 6 месеца открихме нова спортна зала. До 10 дни ще направим и първа копка на мултифункционалния спортен комплекс в кв. „Еленово”, който включва басейн с олимпийски размери, две спортни игрища. Два тенис корта, 100 паркоместа”, каза при откриването кметът на Благоевград д-р Атанас Камбитов. Той допълни, че това е част от цялостната политика и програма на община Благоевград. Кметът Камбитов благодари на председателят на ПП ГЕРБ Бойко Борисов, който е подкрепил инициативата за реновиране на занемарения от години интернат и е отпуснал средства за новата спортна зала. „Сигурен съм, че следващата година г-н Борисов ще открие и новия мултуфункционален спортен комплекс и, уточнявам, изграден с пари, отпуснати от централния бюджет. Смятам, че ангажимент на държавата е да финансира такива инициативи, защото ние винаги сме помагали на спорта, но колкото и добри и талантливи спортисти да имаме, те няма как да се развиват без узловия’, заяви д-р Атанас Камбитов. Той допълни, че двигателят на успеха е да се модернизира спортната инфраструктура в града. Кметът Камбитов изказа специални благодарности за подкрепата и инвестициите на „Булгартабак” АД и директора Венцислав Чолаков.
От своя страна заместник-председателят на ПП ГЕРБ Цветан Цветанов поздрави присъстващите, като отбеляза, че няма по-хубав момент от този да се осигури база за децата на Благоевград. „Спортистите са посланиците не само на Благоевград, но и на България в целия свят”, каза още Цветанов и допълни, че е щастлив да застане до най- авторитетните политици в Европа, сред които и председателя на Групата на Европейската Народна партия в Европейския парламент Манфред Вебер, който са хората, спомагащи за усвояването на европейски средства.
Най-важни днес са децата, защото този център е предназначен за тях, за развитието на спорта. Поздравления и мисля, че това е перфектна инвестиция в бъдещето. Щастлив съм да бъда до кмета на вашия град- един млад човек, който с голяма грижа се отнася към развитието на града’, каза председателят на Групата на Европейската Народна партия в Европейския парламент Манфред Вебер.
Лентата на обновения спортен интернат „Пирин” прерязаха кметът д-р Атанас Камбитов, Цветан Цветанов, Манфред Вебер и носителката на титлата „Спортист на годината” 2014 таекуондистката Албена Ситнилска.
Това, което гостите видяха при първото си посещение на интерната, бяха нови стаи с легла, бюра, гардероб и самостоятелен санитарен възел. На всеки от трите етажа има стая за подготовка, компютърна зала, офис. Обособено е перално отделение с пералня и сушилня, а желаещите да се хранят със здравословна храна ще могат да го правят в трапезария, разположена на партерния етаж.
Специална визита на интерната направи лидерът на ПП ГЕРБ Бойко Борисов, който остана доволен от направеното обновление.

eXTReMe Tracker