Откриват Културно-туристическия информационен център в Благоевград утре

Културно-туристическият информационен център ще посрещне първите си посетители утре. Официалното му откриване ще се състои от 14.00 часа, когато жители и гости на Благоевград ще се запознаят с неговата дейност и функциите, които ще изпълнява.
Центърът е поредната стъпка на общинското ръководство за разширяване на туристическите услуги и превръщането на Благоевград в търсена туристическа дестинация. В тази връзка наскоро бе учреден и Консултативен съвет по въпросите на туризма под ръководството на кмета д- р Атанас Камбитов, който има за цел да насърчи фестивалния туризъм и да развие поклонническия туризъм. Сред ангажиментите на консултативния съвет е да се погрижи за създаване на богата информационна банка и разнообразни рекламни материали, които ще се предлагат в центъра.
Културно-туристическият информационен център е замислен като представителното лице на туристическия бизнес в града и общината. В него ще може да се намери цялата информация за предстоящи събития, туристически дестинации, история на града и обекти с особено културно и историческо значение
Културно-туристическият център, който е първи по рода си в Благоевград, е изграден на площад „Георги Измирлиев” между Американския университет и сградата на Областна управа. Мястото е избрано така, че да бъде достъпно за всеки гражданин, гост и турист на Благоевград.