Share |

Екопътека свързва парк „Ловен дом” с християнския комплекс „Памет и вяра” над Благоевград

По инициатива на кмета на община Благоевград д-р Атанас Камбитов жители и гости на областния център на Пиринско вече могат да се разходят по новата екопътека, свързваща парк „Ловен дом” с християнския комплекс „Памет и вяра”. Екопътеката носи името на символа на вярата „Кръста”. Дължината й е 1320 м. Тя ще бъде обозначена с указателни табели в двете начални точки - парк „Ловен дом” и местността „Зайова поляна”. Зелени екострелки ще показват посоката на движение. За да могат благоевградчани да си отпочинат и да се полюбуват на красивата природа, са поставени пейки.
Пътеката минава през пояс от зеленина и гориста местност.
В района на Кръста са поставени допълнителни пейки, тъй като местността за кратко време се утвърди като любимо място за отдих на благоевградчани. От тук се разкрива и панорамна гледка към целия град.
Идеята на общинското ръководство е екопътеката да свърже по естествен път християнския комплекс „Памет и вярва” с Ловния дом и от там - с Младежки дом и центъра на Благоевград. Проектът включва и поставяне на паметници на видни личности от Пиринския край, дали живота си за свободата.

eXTReMe Tracker