Благоевград е домакин на възродената след 24 години Зонална изложба „Струма”

Благоевград е домакин на възродената Зонална изложба „Струма”. Официалното откриване на експозицията е днес в Регионален исторически музей.
В тазгодишното издание на изложбата участват 85 художници от Благоевград, Перник и Кюстендил. Над 180 творби във всички жанрове – графика, живопис, скулптура, пластика, дърворезба и керамика участват в изложбата.
В деня на откриването на Зонална изложба „Струма” 2014 г. ще бъдат връчени и награди, осигурени от община Благоевград, от които две за живопис, една за цялостно представяне и една за скулптура. Сдружението на българските художници също ще връчи своя награда.
Председателят на СБХ Любен Генов е в журито на XV издание на Зонална изложба „Струма”. Той отправя благодарности към общинските ръководства на Благоевград, Перник и Кюстендил, които помагат за възстановяването на изложбата.
Кметът на община Благоевград д-р Атанас Камбитов определя Зонална изложба „Струма” 2014 г. като „уникална по своя замисъл, запазвайки и продължавайки традициите на големите художествени изяви в национален мащаб”.
Експозицията „Струма” 2014 г. се реализира благодарение на общините Благоевград, Перник и Кюстендил, Съюза на българските художници, художествените галерии и творците от региона.