50 вилни сгради в процес на узаконяване в Благоевград, месец до крайния срок за подаване на документи

Около 50 е общият брой на узаконените и в процедура по узаконяване вили в Благоевград. До този момент 11 молби са подадени за издаване акт за узаконяване във вилна зона „Добро поле”. Общо за „Картала” и „Добро поле” са депозирани 46 комплекта документи за узаконяване. През последните два месеца са издадени 16 акта за узаконяване в местността „Картала”, 19 са в процедура.
Специалисти от строителния отдел в община Благоевград напомнят, че остават по-малко от три седмици, в които гражданите да депозират молби, за да има технологично време за обработка на документите.
Общинска администрация Благоевград има категоричното намерение да доведе до край кампанията по узаконяване на изградените незаконно строежи до 26.07.2003 г. Усилията ще продължат активно и през следващите седмици.
Община Благоевград уведомява гражданите, подали заявления за узаконяване на незаконните строежи, че крайният срок по приключване на процедурите за издаване акт за узаконяване, е 26 ноември 2014 г.
От отдела по строителство към общината припомнят, че е необходимо технологично време за обработка на документацията и изготвяне на акт на узаконяване и приканват жителите за бърза реакция за подаване на необходимата документация. Общинска администрация ще отговори на всички въпроси от страна на гражданите във връзка с документите и процедурите по узаконяване на незаконни постройки.  
Най-честите случаи на незаконно строителство са обекти, построени без одобрени инвестиционни проекти или без разрешение за строеж, съгласно ЗУТ.