Share |

Над 70 деца стъпиха на подиума за първата си тренировка по художествена гимнастика в Благоевград

Под ръководството на специалистите Валентина Симеонова и Лидия Стоянова стартира подготовката на първото поколение художествени гимнастички в Благоевград. Началото на същинските тренировки бе поставено тази събота. В почивния ден около 70 деца стъпиха на подиума в новоизградената спортна зала на 3-то основно училище „Димитър Талев”.

Малките гимнастички научиха основните положения на ръцете и краката. Те се справиха отлично и със загрявката, която включваше раздвижване с патешко ходене, правене на популярните упражнения „жабка” и „кошничка”. Дори и сложният шпагат не се опъна на момичетата, които демонстрираха добри спортни умения. Още на първата си тренировка те запомниха и началото на първото си съчетание с топки.

Бъдещите златни момичета на България бяха разделени на две групи, като тренировката продължи 90 минути. За тяхната подготовка се грижат двукратната носителка на сребърни медали от европейски първенства по художествена гимнастика Валентина Симеонова и Лидия Стоянова, която бе дългогодишен главен секретар на Българската федерация на художествена гимнастика и зам.-директор на Двореца на децата в София.

„Момичетата са доста мотивирани и заредени с енергия. Вярвам, че с воля и усилени тренировки ще успеем да постигнем доста добри резултати”, заяви Симеонова. Мотото, под което момичетата ще тренират е: „Здраве, красота и изящество”. Тренировките ще се провеждат два пъти седмично - в четвъртък от 18.30 часа и в събота от 16.00 часа за момичета до 6 години, и от 18.00 часа за момичета над 6 години.
За да достигне до всяко благоевградско семейство този прекрасен спорт, са предвидени преференциални такси - за едно дете месечната такса е 30 лв, за второ дете е 15 лв., а за трето-напълно безплатно.

eXTReMe Tracker