Share |

Кметът д-р Камбитов и посланикът на Италия Марко Контичели награждават победителите в конкурса в памет на Джовани Фалконе

Кметът на община Благоевград и посланикът на Република Италия - Н.Пр. Марко Контичели лично ще наградят отличените в конкурса в памет на италианския магистрат Джовани Фалконе. Церемонията ще се състои на 30.10.2014 г. от 10.00 часа в благоевградската зала «22 септември».
Гости ще бъдат Лоредана Интруини - представител на фондация "Джовани и Франческа Фалконе", и разследващият журналист от Рим Фабио Бернабей, представител на сдружение "Европейски градове срещу наркотиците".
След церемонията ще бъдат поднесени цветя на паметната плоча на Джовани Фалконе на сградата на Окръжен съд - Благоевград.
Конкурсът се провежда за шеста поредна година. Той бе учреден през 2009 г. от община Благоевград със съдействието на Посолството на Република Италия в България и лично на тогавашния посланик Н.Пр. Стефано Бенацо. Конкурсът е в памет на италианския магистрат Джовани Фалконе и фондация „Джовани и Франческа Фалконе“.
Провеждането му има за цел да подпомогне усилията на магистратите и полицаите, които с риск за живота си защитават обществените интереси и авторитета на професията си, както и да съдейства за намаляване на криминалните прояви.

eXTReMe Tracker