Share |

Монтираха 28- метрова елха в Благоевград

Монтираха коледната елха на площад „Георги Измирлиев” в Благоевград. По думите на работниците, които я позиционираха в центъра до фонтаните, тя е висока 27,5 метра. Красивата елха вече събра погледите на минувачи, които коментираха, че с всяка изминала година общинското ръководство избира все по- хубава.
„Започна да се усеща коледния дух и настроение в Благоевград още щом поставиха лампичките по дърветата и украсата из целия град, а сега с елхата е още по- коледно”, каза възрастна госпожа, която наблюдаваше поставянето на дървото.
            На пети декември по традиция ще бъдат запалени коледните светлини в Благоевград. Тази година Коледата ще премине с конкретна мисия, а именно събиране на средства за операция на Мишо. Всяко мероприятие в община Благоевград ще премине под мотото „Благоевград за Мишо”. Събраните средства от продажба на коледни картички, изработените от малките джуджета в работилницата на Дядо Коледа, от базарите и изненадите подготвени за жители и гости на Благоевград, ще бъдат дарени за лечението на Михаил Николов от НХГ „Св.св. Кирил и Методий“ в Благоевград, който е прикован към леглото, а скоро му предстои и абитуриентски бал.

eXTReMe Tracker