Благоевград ще бъде домакин на квалификационен турнир за Европейското първенство по футзал

Благоевград ще бъде домакин за втора година на квалификациите за Европейско първенство по футзал. За първи път областния град посрещна състезателите по футзал през 2013 година.
Турнирът се организира от УЕФА със специалното съдействие на община Благоевград. Той ще започне на 14 януари и ще продължи до 17 януари, като всички мачове ще се изиграят в зала „Скаптопара”.
Българският национален отбор е в една група с представителните тимове на Гърция, Гибралтар и Дания. В рамките на първия ден от турнира, от 15:00 часа сили ще премерят отборите на Гърция и Гибралтар, а от 18:30 часа - отборите на България и Дания. В четвъртък един срещу друг ще застанат Дания и Гърция от 15:00 часа и Гибралтар – България от 18:30 часа.
След почивният петък, в събота, в зала „Скаптопара“ от 17:00 часа в съревнование ще излязат Гибралтар – Дания, а от 19:30 часа Гърция - България.
Входът през всички дни ще бъде свободен за любителите на минифутбола. Победителят от квалификационния кръг ще получи правото да играе в следващия турнир, определящ участниците в Европейското първенство.