Благоевград е домакин на V Академия за доброволци за превенция на трафика на хора, открива я кметът Камбитов

Кметът на Община Благоевград д-р Атанас Камбитов ще открие V Академия за доброволци за превенция на трафик на хора, която ще се проведе в Благоевград. Областният град бе избран за домакин на националното събитие, в което до момента са обучени над 300 доброволци от цялата страна. В академията ще се включат 72 доброволци от Местните комисии в Благоевград, Варна, Бургас, Русе, Сливен, Велико Търново, Пазарджик, Монтана и Пловдив.
Официалният старт на събитието бе даден от кмета Камбитов в 9:00 часа днес, в хотел „Езерец“. Своето приветствие към присъстващите отправиха Богдан Мирчев - ръководител на представителството на фондация „Ханс Зайдел” в България и Антоанета Василева - секретар на Националната комисия за борба с трафика на хора към Министерски съвет.
Основните цели на Академията са доброволците да добият базови знания по темата „Трафик на хора”, знания и умения за провеждане на различни превантивни програми във връзка с трафика на хора и насилствената проституция сред връстниците, да усъвършенстват своите умения в презентирането и да се сработят, като екип в общата кауза.
Академията за доброволци ще бъде закрита на 27-ми март /петък/ от Христина Шопова - директор Дирекция „Хуманитарни дейности“ в Община Благоевград, която ще връчи сертификатите за успешно преминали обучението доброволци.
Организатори на събитието са Националната комисия за борба с трафика на хора към Министерски съвет и Местната комисия за борба с трафика на хора – Благоевград с финансовата подкрепа на фондация „Ханс Зайдел” и Община Благоевград.