Васко Кръпката вдигна на крака жители и гости на Благоевград с изпълненията на емблематични блус парчета в първия по рода си "Блус и Джаз " фестивал Благоевград 2015

Васко Кръпката вдигна на крака благоевградската публика в първия по рода си "Блус и Джаз" фестивал Благоевград 2015г. Първата вечер събра почитателите на блуса в благоевградския МОЛ "Ларго". Директор на дирекция "Хуманитарни дейности" в община Благоевград Христина Шопова, Васил Георгиев- Васко Кръпката и диригентът на Биг Бенд- Благоевград откриха единствения в България фестивал, който съчетава блус и джаз в едно. Форумът не е алтернатива или заместител на фестивалните формати провеждани досега и обещанието на община Благоевград е следващата година той да бъде по- мащабен. "Целта на фестивала е не само да се обогати културния живот в града, но и да се възпита следващите поколения и да им се осигури една различна музикална среда", каза при откриването на блус вечерта Христина Шопова.
Ееро Турка и Драган Милев- Дари бяха първите, които излязоха на сцената пред десетките жители и гости на Благоевград, които се включиха в "Блус и Джаз" фестивал Благоевград 2015г. Те подгряха обстановката с блус изпълнения, изсвирени на уникални инструменти, на които са свирели и основатели на този стил музика- кофа, уред за пране се превърнаха в най- богатите на звуци инструменти.
„Delta Roosters”- най- свежата българска блус формация впечатли не само с вокални умения, но и изключително прецизно инструментално майсторство. Еуфория предизвика изпълнението им на хитът от 1983 на Eurythmics- "Sweet dreams".
Финалът бе грандиозен какъвто само най-обичаната блус банда- Подуене блус бенд и невероятният блус идол Васко Кръпката могат да направят. Почитателите на блуса им отдадоха своята почит като пяха и танцуваха под звуците на "Нека има светлина", "Няма бира", "Ден след ден". Завършекът бе повече от очакваното. На сцената излезе и благоевградският талант, владеещ до майсторско ниво хармониката- Лъчезар Казарски. Заедно с Подуене блус бенд и Васко Кръпката те импровизираха в блус ритъм и припомниха, че блусът е неостаряваща музика, обичана от всички поколения.
Сред публиката се открояваха имена от музикалната и театрална сцена в Благоевград и много млади хора, които имат отношение към "вечния" стил.
Тази вечер е посветена на 100- годишнината от рождението на Франк Синатра и ще звучи джаз. От 19.30 часа на сцената на Драматичен театър „Никола Вапцаров” ще излязат Стефка Оникян и нейните студенти, Васил Петров, Лъчезар Кацарски и Биг Бенд- Благоевград.