Кметът на община Благоевград д-р Атанас Камбитов откри „Спортна панорама- Благоевград 2015” и пожела още повече успехи и постижения на спорните клубове в града

Кметът на община Благоевград д-р Атанас Камбитов откри IV издание на „Спортна панорама- Благоевград 2015”. Заедно с председателя на Общински съвет- Благоевград Радослав Тасков и експерта от Министерството на младежта и спорта Мая Лехчанска връчиха наградите на победителите от Общински ученически игри 2014/2015 в дисциплините футбол, шахмат, баскетбол, тенис на маса, волейбол, хандбал. Кметът Камбитов пожела на спортистите и отборите още повече медали и купи, да продължават да тренират усърдно и да бъдат на върха. Той не пропусна да поздрави и ОФК „Пирин” с влизането на отбора в „А” футболна група.
Сред приоритетите на общинското ръководство са спортистите на града и осигуряването на отлични условия за тренировки. В момента, в благоевградския квартал „Еленово” се изгражда нов спортен комплекс със закрит басейн, за да могат младите спортни надежди, които носят на града медали от държавни, балкански и европейски първенства, да имат възможност да тренират. Общината си партнира и с Министерството на младежта и спорта и кандидатства за Европейски град на спорта.
В Спортна панорама бяха представени всички спортни клубове от Благоевград. В специални шатри те имаха възможност да покажат пред жители и гости на града своите медали, купи, отличия. Демонстрации на площад „Георги Измирлиев” направиха клуб по художествена гимнастика „Пирин”, КСГ „Л.Солачки”, естетическа гимнастика „Прима”, ФК „Спортика”, самбо и бокс.
За първи път в панорамата участие взеха и спортните клубове за незрящи „Достоен живот” и „Пирин спорт 2013”.
Ден, преди „Спортна панорама – Благоевград 2015” се проведе „Училищна панорама”, в която учебните заведения, школи, университети презентираха дейността си, наградите и постиженията си в различни области на образованието, науката и спорта.