Благоевград танцува зумба под горещи ритми

Площад „Георги Измирлиев” се превърна в танцова арена. За трета поредна година зумба танците завладяха Благоевград. Зумба маратонът се наложи като традиционно събитие в културния календар на община Благоевград, но тази година мисията му е още по- мащабна. Организаторите от община Благоевград и „Денс студио НБМ“, се обединиха в обща кауза с „Пумпелина“, „Ивентас“, „Кенгуру“ и зумба общността в подкрепа на кампанията на „Тройка на разсъмване”- „Повече българчета за България“ в партньорство с фондация „Искам бебе“. През 2015г. се навършват 10 години от началото на инициативата и в нейна подкрепа се цели да се подпомогнат повече бъдещи и настоящи родители.
Още една благотворителна акция съпътстваше маратона- набирането на средства за апаратура за недоносените дечица и изграждането на „Семейни стаи“ в неонаталогичните отделения в страната. Община Благоевград и МБАЛ Благоевград, водят преговори болницата също да се сдобие с такава стая.
Освен зумба маратона, на площадното пространство пред общината бе разположен и благотворителен базар. Ученици от 7-мо СОУ „Кузман Шапкарев“, НХГ „Св.св. Кирил и Методий“, Професионална гимназия по икономика „Иван Илиев“, Професионална гимназия по текстил и облекло, Детски парламент към Младежки дом – Благоевград бяха приготвили домашни сладкиши и украшения, които привлякоха преминаващите с изработката си, в която бяха вложени талант, въображение и символика.