Над 400 ученика от цяла България бяха наградени в Благоевград на традиционния конкурс за ученици по превенция на наркоманиите

Над 400 ученика от цялата страна се включиха в конкурса на Общински съвет по наркотични вещества – Благоевград и Община Благоевград по темите „Моят любим национален герой” и „Човекът- свободен и независим”.
За поредна година Общински съвет по наркотични вещества и Община Благоевград поставиха предизвикателство пред младите творци. Темите за размисъл на най-младото поколение и тази година бяха традиционните. По темата „Моят любим национален герой”   разсъждаваха ученици от 1-ви до 4-ти клас, а за по-големите – от 5-ти до 7-ми и 8-ми до 12-ти клас, беше темата: „Човекът – свободен и независим”. Наградени бяха участниците във всички групи на формите - разказ, есе, стихотворение, рисунка, постер и мултимедийна презентация. На участниците бе дадена пълна свобода в избора  на форма и жанр, като важно условие бе да се придържат към тематика за независимия от наркотици човек, какво причинява дрогата на личността или да представят творби за личности и събития, които спомагат за освобождението на Пиринския край и България като цяло. 
Освен традиционните призови места, тази година бяха наградени и ученици от Ресурсен център за подпомагане на интегрираното обучение и възпитание на деца и ученици със специални образователни потребности – Благоевград. Дарина Зикатанова, Кристиан Гошев и Огнян Рашков с класен ръководител Румяна Янкова взеха грамоти за рисунка и постер на тема: “Моят любим национален герой”.