Богата програма от спортни и културни занимания, наука и образование за лятната ученическа ваканция в Благоевград

Община Благоевград е подготвила богата програма за лятната ваканция за учениците от града. Спорт, култура, наука и образование са сферите, в които децата могат да избират увлекателни занимания, уроци или тренировки до края на лятото.
Плуване, шахмат, ориентиране и бягане, баскетбол, спортна стрелба, лека атлетика, кик – бокс, канадска борба, футбол,спортна гимнастика и батут са част от спортната програма, за здравословно прекарване на лятната ученическа ваканция, заложена в програмата на община Благоевград.
„Избягайте от скуката, потопете се в приказния свят на приключенията!“ е посланието на община Благоевград и туристическо дружество „Айгидик“. Те са организирали забавен приключенски лагер по планинарство за деца от 7 до 12 години. В програмата са включени занимания по приложно изкуство, художествена фотография и изучаване на английски език.
Богата палитра от занимания в сферата на културата, науката и образованието са подготвили Общински младежки дом, Обединен детски комплекс, Регионален исторически музей, Общинска художествена галерия и Регионална библиотека „Димитър Талев“. В занимателните мероприятия малчуганите ще имат възможността да се запознаят с редица исторически събития, ще се потопят в тайните на различните стилове изобразително изкуство, ще пеят, свирят и танцуват, ще четат забавни и полезни книги. Децата с увлечение към науката и техниката ще могат да избират между приложна електроника, техническо конструиране, моделиране, математически и графични итерпретации.
Всички занимания ще бъдат ръководени от педагози и специалисти.
За поредна година община Благоевград разработва програма, която е част от стратегията за здравословно развитие на младежта в Благоевград, в която всеки ученик приятно да оползотвори лятната ваканция.
Заниманията ще се извършват по график, публикуван на страницата на община Благоевград, където е поместена и информация за контакт и записване.