Благоевградчанката Катя Сейменска с медал на световните летни олимпийски игри в Лос Анжелис

Блгоевградската атлетката Катя Сейменска от Защитено жилище в Благоевград финишира трета в надпреварата на 100м бягане на летните игри на Спешъл олимпикс в Лос Анжелис.

За призовите места се състезаваха осем лекоатлетки от България, Испания, Малайзия, Кипър, Венецуела, Йордания, Монако и от Британския остров Ман. Бронзовата ни медалистка завърши с резултат 20:37 секунди. Първа в надпреварата е състезателка от Испания с време 19,65 секунди, второто място зае лекоатлетка от Малайзия. На Катя Семейнска ѝ предстоят участия в дисциплините – скок на дължина и щафетно бягане 4х100м.

Атлетката Катя Сейменска е на 36 години и живее в „Защитеното жилище за хора с умствена изостаналост” в кв. „Струмско”. Нейният девиз е “Никога не спирам да се боря”. Участието на състезателката е осигурено от Община Благоевград, с подкрепата на кмета д-р Атанас Камбитов, който постави спорта на приоритетно място в управлението си.

Световните летни олимпийски игри на Спешъл олимпикс се провеждат от 21-ви юли до 2-ри август тази година. На игрите в Лос Анжелис участват над 7000 спортисти с интелектуални затруднения от 177 държави. Чрез спорта Световните летни игри '2015 ще дадат възможност на атлетите, техните семейства и общности да оценят усилията и да отпразнуват постиженията на хора с интелектуални затруднения.